Színkavalkád a konyhában

 

Sokan ódzkodnak a harsány, élénk színektől a konyhában, elsősorban a praktikumra és a visszafogottságra helyezik a hangsúlyt. Az alábbi összeállítással azt szeretnénk bemutatni, hogy egy színpompás konyha is lehet praktikus és esztétikus.

A világ ezerféle színben pompázik. A színek jótékony hatással vannak a lelkünkre, a hangulatunkra, az alternatív gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák a színek terápiás hatását.

A sárga maga az éltető erő: vidám, melegséget sugárzó, friss szín. A zöld színnel kombinálva, amely nyugalmat, derűt és harmóniát sugároz, a legjobb kombináció depresszió ellen. A magasfényű felület pedig még extravagánsabbá teszi. A szürke szín kiegyenlíti a sárga élénkségét, harsányságát, feketével kombinálva pedig igazán elegáns hatást kelt. Bátran válasszunk bármilyen szín mellé feketét, nem bánjuk meg!

Sárga-zöld kombináció, egyedi kör alakú szigettel Különleges konyhabútor: sárga és szürke kombinációja Magasfényű sárga konyhabútor, egyedi világítással

 

 

 

 

 

A piros, vagy annak bordó árnyalata energikus, szenvedéllyel teli szín, hiszen a vér is piros, ami magát az életet jelenti. Különösen jól mutat fehérrel kombinálva, magasfényű, csillogó felülettel. Elegáns és egyedi, a luxus megtestesítője. Akinek túl sok a teljesen piros konyha, ugyanúgy, mint a sárga színnél, ajánljuk a szürke színt párosításként, mellyel kombinálva kis térben is jól mutat.

Magasfényű bordó konyhabútor, különleges sziget kialakítás, mozgatható pulttal Szürke-piros konyhabútor, fehér munkalappal és üveg hátfallal

 

 

 

 

 

A művészetek színe, a lila különleges hangulatot teremt. Nem tartozik a leggyakrabban választott színek közé, legalábbis ami a bútorokat illeti. Fa felülettel kombinálva, esetleg egy kis szürke színt belecsempészve, bájos és exkluzív konyhabútor készülhet belőle.

Exkluzív lila konyhabútor, fával kombinálva

 

 

 

 

 

A kék szín nyugtató, tisztaságot sugall, megtisztítja a gondolatokat. Hálószobákban kedvelt e tulajdonságai miatt, de egyre többen kérik konyhabútor színként is, akár világos, akár sötétebb változatban. Kis konyhákba tökéletes, hiszen tágítja a teret. Meleg színekkel, vagy fával kombinálva kis játékosságot csempészhetünk a mindennapokba.

Kellemes színhatású kicsi konyhabútor, kék-fehér-bükk kombinációjaKék konyhabútor egyedi szigetmegoldással, mozgatható pulttal

 

 

 

 

 

Aki a klasszikus vonalvezetést kedveli, ugyanakkor ragaszkodik az élettelibb színekhez, a zöld színnel nem lőhet mellé.  Amellett, hogy az év színe lett, nyugtató hatású, otthonosságot és meghittséget sugároz, hangulatában pedig a francia vidéki életérzést idézi.

Romantikus zöld konyhabútor klasszikus stílusban

 

 

 

 

 

Természetesen nem csak a konyhabútor színével érhetünk el vidám hatást a konyhánkban. Aki tart attól, hogy egy idő után megunja a „harsány” színeket, az feldobhatja fehér vagy fahatású konyháját is egy napsárga színű fallal, vagy akár csak egy elemet, kiegészítőt is választhat egy élénkebb színből. Mutatós és egyedi, ha az elszívó mögötti területet emeljük ki egy élénkebb színnel, de akár a hátfal, vagy a munkalap is lehet színes.

Modern konyhabútor: fehér-fa kombináció, zöld hátfallal kiegészítve Modern konyhabútor különleges megoldásokkal, sárga kiegészítőkkel Otthonos és kényelmes: kis légterű konyhabútor és nappali, különböző színekkel kombinálva Elegáns és modern konyhabútor: fa, fehér, és kő kombinációja, piros kiegészítőkkelKlasszikus vonalvezetésű konyhabútor

 

 

 

 

 

Ne féljünk a színektől, hiszen a világ is ezerféle színből áll… Munkatársaink pedig segítenek Önöknek, akár fehér, akár színes konyhát szeretne!