Megoldások konyhaszigetre

 

A köztudatban „amerikai konyhaként” emlegetett, szigettel kombinált konyhabútor virágkorát éli az utóbbi 15 évben. Az amerikai konyha valóban az Egyesült Államokból indult hódító útjára, legfőbb jellemzője, hogy a nappalival vagy a lakótér más részeivel egybenyílik, általában szigettel vagy félszigettel, tehát „beforduló pulttal” elválasztva a tereket.

A sziget minden oldalról körbejárható, bárpulttal vagy kis étkezőasztallal kiegészítve megfelelő lehet egy gyors reggeli étkezéshez, vagy egy délutáni kávéhoz.

Mint általában a konyhabútoroknál, számtalan lehetőség és megoldás választható szigetek esetében, igazából csak a képzelet és a hely mérete szab határt.

Egyszerű, pult nélküli sziget. A konyhabútor állószekrényekből áll, tehát itt a főző-és előkészítő felületet a szigeten található.

01

 

 

 

 

 

Nagy légterű konyhában folytatása is lehet a szigetnek, kis asztal formájában.  A kis asztal igény esetén a sziget oldalán is folytatódhat, még több pakolófelületet biztosítva. A reggeliző pult ebben az esetben alacsonyabb a munkapultnál, normál székekkel. Praktikus a sziget nappali felőli oldalán a színben az asztallal harmonizáló nyitott rész, mely ideális lehet könyvek, játékok tárolására.

02 03

 

 

 

 

 

A magasított lábazat alacsonyabb szekrényekkel kombinálva, amellett, hogy extravagáns hatást kelt, praktikus is: a pult egy magasságban van az étkező résszel, és a lábak is kényelmesen elférnek. A lábazat színével harmonizáló üvegpult elegáns és modern.

04

 

 

 

 

 

Van, amikor a sziget csak „közösségi funkciót” tölt be, tehát a főzőlap és a mosogatótálca is a konyha másik részén helyezkedik el. Ebben az esetben lehet a színekkel is „játszani”, például a sziget lábazata és a bárpult lesz olyan színű, mint a konyhabútor frontjai, a szigeten lévő ajtók pedig a hátfal színével egyeznek meg. Különleges hatást érhetünk el azonos színű munkalappal és ajtókkal.

05

 

 

 

 

 

Egyre kedveltebbek az íves, vagy akár kör alakú szigetek. A méretek, anyagok az ívek miatt kötöttebbek, de azért van lehetőség több exkluzív kialakításra is.

06 07 08 09

 

 

 

 

 

Nem csak nagyméretű konyhákhoz tervezhető sziget. Kis konyhával rendelkezők számára is létezik megoldás! Kerek „szigetecske”, exkluzív minipulttal, ami nem is annyira mini, hiszen két ember kényelmesen elfér a két oldalán.

10

 

 

 

 

 

Hamisítatlan vidéki hangulatot sugároznak a klasszikus konyhabútorok szigetei. Apró és nagyobb fakkokkal, díszes zárólécekkel impozáns hatást érhetünk el.

11 12

 

 

 

 

 

Rengeteg apró praktikával, ötletes megoldásokkal még jobban ki tudjuk használni a szigetünket. Mutatós egy láda a sziget szélébe építve, melyben friss fűszernövényeket tárolhatunk, vagy telepakolhatjuk kedvenc gyümölcseinkkel. Az íves ajtók sem jelentenek problémát, masszív és jól pakolható fiókokkal, evőeszköztartókkal, hulladékgyűjtővel könnyedén kombinálhatóak.

13 14 15 16 17

 

 

 

 

 

Segítünk megtervezni konyhabútorát! Keressen minket bizalommal! cnbutor.info@gmail.com

Képek forrása: HANÁK NÁBYTEK, a.s