Matt vagy magasfényű? Ez itt a kérdés!

A frontválasztásnál az alábbi szempontokat szokták figyelembe venni megrendelőink: tisztán tarthatóság, környezetbe való illeszkedés, árfekvés, és az aktuális trendek összhangja. A sorrend mindenkinél más: kisgyerekes családoknál a legfontosabb kritérium a tisztán tarthatóság és praktikum, míg másoknál az aktuális trend dominál.

A magasfényű konyhák az utóbbi pár évben virágkorukat élik, akár önmagukban, akár fával, vagy fautánzatú anyagokkal kombinálva. Sokan félnek tőle, azt gondolják, a matt felület könnyebben tisztán tartható, de ez fordítva van. A fényes felületen, legyen akár festett vagy fóliázott, hamarabb meglátszanak az ujjlenyomatok vagy foltok, azonban könnyebben el is tüntethetőek, egy nedves törlőkendővel. Szintén tévhit, hogy könnyebben sérül a magasfényű ajtó, hiszen egy durvább behatás vagy karc ugyanúgy meglátszik a matt felületen is.

Amit hátrányként kell megemlíteni a magasfényű bútorcsaládoknál, az a magasabb árfekvés. Anyagtól, kiviteltől függően 15-20%, de akár 30-40%-kal is többe kerülhet egy magasfényű konyhabútor, mint a matt felületű. A magasfényű ajtó lehet laminált, fóliázott vagy festett.

A magasfényű ajtók mindenképp modern hatást keltenek, de a klasszikusabb formák kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális forma és színvilágot.

cnbutor.info@gmail.com

☎️ 06703687555; 06703110317

Fotók: Hanák Nábytek (a komplett választék megrendelhető bemutatótermünkben!)