Konyhabútor tervezés előtt- tippek, tanácsok

 

A konyhabútor a családi élet, baráti beszélgetések központi helye. Hosszú távú beruházás, tehát sokáig fogjuk használni. Mire figyeljünk a tervezéskor? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe családosként, ha kiadásra szánjuk a lakást, vagy épp szinglik vagyunk?

A legfontosabb alapelv a célszerűség: olyan konyhát tervezzünk, amely az igényeinket maximálisan kielégíti, a helyszín adottságait figyelembe véve. Ha nagy az alapterület, akkor szerencsénk van, több lehetőség, praktikus ötlet hasznosítható a tervezésnél. Kicsi konyhában még fontosabb az ésszerűség, a jól hasznosítható területek minél ötletesebb kiaknázása.

Romantikus hangulatú konyha, kőrisre pácolva, rusztikus fogantyúval

Ahol gyerekek vannak, ott prioritást élvez a gyerekbiztonság mellett a könnyen tisztán tartható és kevésbé sérülékeny anyagok használata. Mindenképp olyan felületet válasszunk, melyen nem látszódnak annyira a foltok, és könnyen takaríthatóak. A homogén, sík felületek takarítás szempontjából praktikusak.

Modern fehér konyha, színes kiegészítőkkel

Több ember is használja a konyhabútort, tehát az egyéni igények összehangolásával mindenki számára jól használható konyhabútort kell tervezni. Nem lehetetlen! Beszéljük át közösen, kinek mi a fontos a konyhában.  Fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, egy reggeli iskolába-óvodába készülős rohanás közepette értékes perceket menthetünk, ha tudjuk, minek hol a helye. Ha elfér, egy kis reggelizőpult vagy sziget ideális helyszín egy gyors reggelihez vagy délutáni kávéhoz, nem kell az ebédlőasztalt igénybe venni. Gondoljuk át, melyik kisgépet (vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző) milyen gyakran használjuk- melyiket hagyjuk a pulton, melyiket rejtsük el? Lesz kamra a lakásban, miben tároljuk az élelmiszereket? Ha nincs, mindenképp tervezzünk kamraszekrényt a bútorba.

Magasfényű fehér és makassar konyha, egyedi üvegpulttal és különleges munkapult megoldással Klasszikus gesztenye konyhabútor, modern megoldásokkal

Kiadásra szánt lakások esetében figyeljünk arra, hogy ne a legdrágább alapanyagokat és gépeket válasszuk, hiszen nem mi használjuk a bútort, tehát nem is tudjuk felügyelni, mi történik vele. A luxuslakásoknál más a helyzet, ott elvárás a prémium minőség.

A legkönnyebb dolgunk akkor van, ha egyedül tervezzük és használjuk a konyhabútort, akkor minden a mi szánk íze szerint lesz tervezve. A fő szempont ebben az esetben is a praktikum és az ésszerűség, azonban bátrabban választhatunk exkluzívabb külsejű, anyagú bútort.

Magasfényű fehér konyhabútor, egyedi polckialakítással, fogantyú nélküli kivitelben

Sokan kérdeznek a trendekről, mi az aktuális divatszín, stílus a konyhabútorok világában. Természetesen érdemes figyelni az újdonságokat, a legújabb praktikus kiegészítőket és a készülékek innovatív fejlesztéseit. Kicsit olyan ez, mint amikor ruhát vásárolunk: hiába divat a rikító sárga ruha, vagy a csőfarmer, ha a viselőjének nem áll jól- tehát a trendet megelőzve az egyéni ízlésvilág és a lakás stílusa legyen a mérvadó. Bátran keverjük a stílusokat, ha az tetszik! Konyhabútort általában hosszú évekre tervezünk, gondoljunk bele, hogy milyen költségekkel jár egy nekünk nem tetsző, de a tervezésnél aktuális divatot követő bútor lecserélése.

Modern bútor klasszikus környezetben

Konyhatervezés előtt áll? Segítünk!
Ne feledje, árajánlatkéréshez célszerű bejelentkezni: 06703687555, 06704325570, 06703110317 ; cnbutor.info@gmail.com