Konyhabútor – ötletek, praktikák, jó tanácsok

A konyhabútor a családi élet, baráti beszélgetések központi helye. Hosszú távú beruházás, tehát sokáig fogjuk használni. Mire figyeljünk a tervezéskor? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe családosként, ha kiadásra szánjuk a lakást, vagy épp szinglik vagyunk?

Rusztikus gesztenye konyhabútor modern megoldásokkal 2
Rusztikus gesztenye konyhabútor modern megoldásokkal

A legfontosabb alapelv a célszerűség: olyan konyhát tervezzünk, amely az igényeinket maximálisan kielégíti, a helyszín adottságait figyelembe véve. Ha nagy az alapterület, akkor szerencsénk van, több lehetőség, praktikus ötlet hasznosítható a tervezésnél. Kicsi konyhában még fontosabb az észszerűség, a jól hasznosítható területek minél ötletesebb kiaknázása.

Ahol gyerekek vannak, ott prioritást élvez a gyerekbiztonság mellett a könnyen tisztán tartható és kevésbé sérülékeny anyagok használata. Mindenképp olyan felületet válasszunk, melyen nem látszódnak annyira a foltok, és könnyen takaríthatóak. A homogén, sík felületek takarítás szempontjából praktikusak.

Konyhabútor tippek, ötletek
Konyhabútor tippek, ötletek

Több ember is használja a konyhabútort, tehát az egyéni igények összehangolásával mindenki számára jól használható konyhabútort kell tervezni. Nem lehetetlen! Beszéljük át közösen, kinek mi a fontos a konyhában.  Fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, egy reggeli iskolába-óvodába készülős rohanás közepette értékes perceket menthetünk, ha tudjuk, minek hol a helye. Ha elfér, egy kis reggelizőpult vagy sziget ideális helyszín egy gyors reggelihez vagy délutáni kávéhoz, nem kell az ebédlőasztalt igénybe venni. Gondoljuk át, melyik kisgépet (vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző) milyen gyakran használjuk- melyiket hagyjuk a pulton, melyiket rejtsük el? Lesz kamra a lakásban, miben tároljuk az élelmiszereket? Ha nincs, mindenképp tervezzünk kamraszekrényt a bútorba.

DISPENSA edition 0482
DISPENSA edition 0482

Kiadásra szánt lakások esetében figyeljünk arra, hogy ne a legdrágább alapanyagokat és gépeket válasszuk, hiszen nem mi használjuk a bútort, tehát nem is tudjuk felügyelni, mi történik vele. A luxuslakásoknál más a helyzet, ott elvárás a prémium minőség.

A legkönnyebb dolgunk akkor van, ha egyedül tervezzük és használjuk a konyhabútort, akkor minden a mi szánk íze szerint lesz tervezve. A fő szempont ebben az esetben is a praktikum és az észszerűség, azonban bátrabban választhatunk exkluzívabb külsejű, anyagú bútort.

20210609 100635
Modern, kék fehér konyhabútor

Sokan kérdeznek a trendekről, mi az aktuális divatszín, stílus a konyhabútorok világában. Természetesen érdemes figyelni az újdonságokat, a legújabb praktikus kiegészítőket és a készülékek innovatív fejlesztéseit. Kicsit olyan ez, mint amikor ruhát vásárolunk: hiába divat a rikító sárga ruha, vagy a csőfarmer, ha a viselőjének nem áll jól- tehát a trendet megelőzve az egyéni ízlésvilág és a lakás stílusa legyen a mérvadó. Konyhabútort általában hosszú évekre tervezünk, gondoljunk bele, hogy milyen költségekkel jár egy nekünk nem tetsző, de a tervezésnél aktuális divatot követő bútor lecserélése.

Jelentkezzen be:
Megtervezzük-legyártjuk-beszereljük konyhabútorát és egyedi bútorait is!

cnbutor.info@gmail.com; 06703687555; 06703110317

Képek forrása: Hanák Nábytek, saját forrás