Ki ne szeretne ízletes, zsírszegény és vitaminokban gazdag ételeket készíteni a családnak? A párolás során minimális a súlyveszteség, az alapanyagok nedvességtartalma megmarad, ezáltal ízletesebbek és táplálóbbak a gőzpárolóban készült ételek. Más főzési technikákkal ellentétben a gőzpárolás sokkal hatékonyabb és gyorsabb, a vitaminokat nem „főzzük”ki az ételekből. Nincs szükség zsírra vagy olajra egy ízletes fogás elkészítéséhez.
Íme egy kipróbált és rendkívül finom főétel tipp gőzpárolókhoz:
Spenóttal töltött pulykatekercs
4 szelet pulykamell
1,25 dl csirkehúsleves
tejszín
2 ek. liszt (sűrítéshez a rizsliszt is kiváló választás)
30 dkg leveles spenót (mélyhűtött is jó)
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
fokhagyma (2-3 gerezd)
Elkészítés módja:
A spenótot vágjuk kisebb darabokra (a mélyhűtöttet olvasszuk fel), ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, valamint a fokhagymával. A pulykamell szeleteket borítsuk be a spenóttöltelékkel, szorosan tekerjük fel és kössük át zsineggel. A húslevest keverjük össze a tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval. Öntsük a párolódedénybe, helyezzük bele a tekercseket és 100 fokon pároljuk kb. 15 percet. A szószt szűrjük át, sűrítsük kis liszttel, tálaláskor pedig öntsük a tekercsekre. Jázmin rizs, édesburgonya illik hozzá.